Bedrijfswageninrichting – Wat zijn de mogelijkheden?

De inrichting van je bus is belangrijk voor jou als professional. Door je laadruimte goed in te richten, kun je gemakkelijk bij je materiaal. Zo werk je dus op een efficiënte manier. Dat is prettig voor jezelf, maar het laat ook een professionele indruk achter bij je klant. Jouw bedrijfswagen is immers ook je visitekaartje! 

Houten bedrijfswagenrichting

Vroeger werd een bedrijfswageninrichting vaak van hout gemaakt. Dit was lekker goedkoop en kon vaak op maat worden gemaakt, helemaal naar de wensen van de klant. Maar goedkoop is duurkoop in dit geval. Omdat de inrichting speciaal voor een desbetreffende bus is gemaakt, bouw je deze in niet eenvoudig over op een eventuele nieuwe bus. Daarbij komt dat een houten bus inrichting niet crashbestendig is. Wanneer je een keer goed op de rem trapt, loop je het risico dat de inrichting door je laadruimte heen vliegt of zelfs door je tussenschot de cabine in komt. Met alle gevolgen van dien. Een houten inrichting voor bedrijfswagens zien we dus steeds minder.

Stalen bedrijfswageninrichting 

Een bus inrichting van staal is een stuk steviger dan hout. Mits een goede constructie wordt gebruikt en professioneel is gemonteerd, is een stalen bedrijfswageninrichting bestemd tegen ongelukken en hard remmen. Vaak is maatwerk ook mogelijk, waardoor het helemaal naar jouw wensen kan worden gemaakt. Het nadeel van een stalen bus inrichting is dat het zwaar van gewicht is. Dit heeft invloed op het laadvermogen en het verbruik van je bus. Bij BusinBedrijf hebben we vanuit onze jarenlange ervaring een eigen merk bedrijfswageninrichting ontwikkeld, Van Solutions. Deze inrichtingen zijn gemaakt uit een combinatie van aluminium en staal en worden geassembleerd geleverd. Binnen een paar minuten staat de inrichting de bus en kun je ermee werken. Uniek in de markt is dat de Van Solutions bedrijfswageninrichting uit voorraad leverbaar is! 

Aluminium bedrijfswageninrichting

De meest moderne werkbus inrichting is gemaakt van aluminium. Dit zorgt voor gewichtsbesparing, wat dus positieve invloed heeft op het laadvermogen en het verbruik van de bus. A-merken voor aluminium bus inrichting zijn Sortimo, Bott en Aluca. Deze merken hebben zowel keuze in kant en klare modules en de optie voor een maatwerk bus inrichting. 

Geassembleerd of bouwpakket?

Bedrijfswageninrichting kan geassembleerd of als bouwpakket geleverd worden. Een bouwpakket is qua prijs interessant, maar is vaak wat beperkter qua functionaliteiten (lades, koffers enz.). Een geassembleerde inrichting is vanzelfsprekend ook sneller gemonteerd. Het is een kwestie van de kasten in de bus tillen, vast zetten en je kunt aan de slag.

Conlusie

Keuze zat dus.. Het is belangrijk om na te gaan wat je zelf belangrijk vindt. Wil je een goede inrichting tegen een scherpe prijs, dan kom je snel uit bij stalen bedrijfswageninrichting zoals Van Solutions. Wil je alleen de allerhoogste kwaliteit en heb je daar ook het budget voor, dan is ons advies om voor aluminium te kiezen. 

Vul de cijferreeks in het hierna volgende tekstveld in.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.