Laadvloeren, de basis voor ieder bedrijfswagen

Busbetimmering is een must voor iedere bedrijfswagen. Het zorgt ervoor dat de carrosserie niet beschadigd door (schuivende) vracht in jouw bedrijfswagen. Of wanneer je met een hard voorwerp tegen de zijwand stoot of op je vloer laat vallen, dat er geen deuken ontstaan. Daarbij draagt het ook bij aan de uitstraling van jouw bestelbus, dus ook jouw bedrijf.

Laadvloeren

Door het aanschaffen van een laadvloer zorg je voor een mooie strakke ondergrond in je laadruimte en dat geeft gelijk een professionele uitstraling. Daarbij beschermt het natuurlijk tegen krassen en deuken aan de carrosserie. Meestal worden de vloeren geleverd met voorgeboorde montagepunten, waardoor je de vloeren zelf eenvoudig kunt installeren.

Er zijn twee verschillende soorten laadvloeren, beide hebben zo hun eigen voordelen. Er valt te kiezen uit een 9mm of 12mm vloerplaat. De 12mm heeft een aluminium afwerkstrip, dit heeft de 9mm laadvloer niet. In de tabel hieronder zie je welke laadvloer het beste bij jou past.

 

9mm

12mm

Vaak in en uit moet stappen

Vaak spullen in en uit laadt

Intensief gebruik maakt van de laadruimte

Een aluminium afwerkstrip aan uiteinden wenst

Een basis vloerplaat voor dagelijks gebruik zoekt

Let op het gewicht in je bedrijfswagen

De meest aantrekkelijke prijs zoekt

 

 

 

 

 

 


De laadvloeren zijn gemaakt van betonplex berkenhout, en afgewerkt met een fenol coating tegen slijtage. Als je twijfelt om ze wel of niet aan te schaffen doordat je veel met vloeibare goederen werkt, dan kan je ze zeker kopen de laadvloeren hebben namelijk een watervaste verlijming.

Multiplex of Houtsnippers?

Multiplex bestaat uit verschillende lagen hout die aan elkaar zijn gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het extreem stevig en duurzaam is, daarnaast zal dit hout in hitte niet krimpen en in kou niet uitrekken. Dit komt doordat alle lagen elkaar vast/tegen houden.

Houtsnippers(OSD/HDF) bestaat uit een laag van houtsnippers. Dit zorgt ervoor dat het een stuk buigzamer is, het materiaal is ook minder hard en kan daardoor slecht tegen stoten. Daarnaast zie je terug dat dit materiaal door hitte krimpt en door kou uitrekt. Dit komt doordat alle houtsnippers aan elkaar gelijmd zijn, waardoor dit kan.

Materiaal

Multiplex

Houtsnippers

Levensduur

*****

**

Temperatuur bestendigheid

*****

*

Mogelijkheid voor boren.


Antislip patroon of toch zonder antislip patroon?

Een antislip patroon doet precies wat de naam zegt. Het zorgt ervoor dat je spullen op je laadvloer kan zetten en ervan verzekerd kan zijn dat deze producten niet bewegen. Dit is erg cruciaal als je producten achterin wilt vervoeren aangezien je hiermee schade aan het product en aan het interieur van je bedrijfswagen voorkomt.

Een laadvloer zonder antislip patroon is in prijs voordeliger, het brengt echter wel veel nadelen met zich mee. Producten kunnen schuiven wat zorgt voor schade aan zowel je product als de binnenkant van je bus.

Antislip patroon of niet

Antislip patroon

Geen antislip

Schade beperking

*****

**

Stevige bevestiging van producten


Aluminium strip of toch geen strip?

Doordat er een aluminium strip aan een laadvloer zit bij de opstap stukken, bescherm je de punten van je laadvloer die de meeste kans hebben op schade. Daarnaast zorgt een aluminium strip ook voor een extra bescherming van je producten, als je iets naar binnen tilt en dit blijft hangen achter het hout kan er schade ontstaan.

Zonder een aluminium strip is je laadvloer kwetsbaarder voor schade aan de opstap punten. Je kan deze punten beschadigen tijdens je in en uitstap of tijdens het laden en lossen van producten. 

Conclusie
Wij raden een laadvloer aan van een variant van Multiplex, daarnaast is een antislip patroon op deze Beton/Multiplex laadvloer zeker aangeraden. Ook is het verstandig om deze laadvloer minimaal 9mm dik te laten zijn i.v.m. stevigheid en de levensduur van je laadvloer. Om de levensduur en het gemak nog verder te optimaliseren is een aliminium strip ook zeker belangrijk om te hebben.
Voor ons asortiment van laadvloeren kan je hier terecht, voor vragen kan je ons altijd bellen!

Wielkasten
Je bodembetimmering is pas helemaal af als je de wielkasten ook meepakt. Wielkasten zijn zo afgewerkt dat er nog een lading tegenaan of opgelegd kan worden. Over de levensduur van de wielkasten hoef je je ook geen zorgen te maken, ze worden namelijk van hoogwaardig betonplex gemaakt en afgewerkt met een epoxylaag waardoor ze de gehele levensduur van jouw bus meegaan!

Vul de cijferreeks in het hierna volgende tekstveld in.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.